Кадър TrafficNewsМалко по-малко злощастните перки по столичната улица Граф Игнатиев се

...
Кадър TrafficNewsМалко по-малко злощастните перки по столичната улица Граф Игнатиев се
Коментари Харесай

Радост на Графа, перките бавно отплават

Кадър   TrafficNews

Малко по-малко злополучните „ перки ” по столичната улица " Граф Игнатиев " се демонтират, увери се екип на  TrafficNews. Подмяната на ограничителите, станали известни, като " перки на акула ", поради формата им с чугунени колчета стартира още през вчерашния ден. 

Повечето минувачи разяснява със удовлетворение, че рисковите триъгълници най-сетне ще бъдат махнати.

В петък по обяд каменните „ перки ” бяха демонтирани единствено от едната страна на платното в сектора сред улиците „ Шишман ” и „ Г.С. Раковски ”. Работници инсталираха основи за новите колчета, на мястото на отстранените. Те бяха грижливо складирани на транспортни палети, тъй като ще бъдат употребявани на друго място,

 „ След първите произшествия, които станаха след монтирането на ограничителите, които бяхме длъжни да сложим от позиция сигурността на трамвая, аз желаех да се прегледат други разновидности и да се инсталират по-безопасни ограничители “, сподели през вчерашния ден кметът Йорданка Фандъкова.

Новите ограничители са познатите чугунени колчета, вид " боларда ", утвърдени от специалистите на основния проектант на София Здравко Здравков още през май. В четвъртък бяха пристигнали едвам към 200 колчета, като за подмяната на всички остарели ограничители по улицата ще са нужни към 600.

Цената на един болард (чугунено колче) е 88 лева без Данък добавена стойност. Демонтажът на перките и слагането на основите, на които ще бъдат хванати колчетата ще бъдат осъществени и за сметка на строителя, а общината ще заплати единствено болардите.

Хората получили контузии от попречване в „ перките ” и стигнали до болница са десетки. Само преди три  дни жена падна поради попречване, а в символ на митинг брачният партньор й откърти няколко от тях и ги хвърли върху трамвайните релси.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР